HTML

Címkefelhő

2013.11.28. 14:42 ExclusiveRent Admin

Audi Hungária

800px-Audi_TT_Györ.jpg

Sokat hallunk a nagy autógyártók hazai üzemeiről, de vajon tudunk e róluk bármi konrkétumot? Lássunk néhány pontosan számot elsőként az Audi hazai jelenlétéről! Izgalmas adatok, érdekes tények, jó látni egy ilyen komoly céget itthon! Az Audi Hungaria Motor Kft.-t 1993-ban alapították, akkor mintegy százmillió eurónyi törzstőkével. Az akkori és a teljes képet ma már csak részben fedő meghatározás szerint motorokat és motorkomponenseket gyárt a cég a győri üzemében.

Elképesztő szám, miszerint az eddigi beruházás összértéke meghaladta már a négy milliárd eurót. A teljes hazai exportunk 9%-át teszi ki ez az egyetlen egy cég, nem csoda, hogy a mindenkori politika nagy becsben tartja, a miniszterelnökei szeretnek együtt fotózkodni az Audi vezetőivel, igaz ez mind a bal, mind a jobboldali vezetőkre.

A gyár amúgy izgalmas, legalábbis a hazai iparra jellemző történettel rendelkezik, korábban a Rába Vagon és Gépgyár állt ott ahol ma az Audi található. Az komplett autógyártás előkészítése már 1997-ben megkezdődött, majd 1998-ban el is készült az első autó, azóta őt több mint 400,000 társa követte. A komplett autógyártás mellett találunk még győrben szerszámgyárat, készülékgyárat és számos egyéb alkatrészgyártó üzemet. A sorozatot folytatjuk, illetve az Audihoz is visszatérünk még a jövőben, hiszen igazi büszkesége ez az autógyár a hazai iparnak.

Szólj hozzá!

Címkék: autógyártás gépjármű személyszállítás utasszállítás


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestnight.blog.hu/api/trackback/id/tr775665472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása