HTML

Címkefelhő

2014.01.06. 11:47 ExclusiveRent Admin

Budapest természeti csodái

A fővárosra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni mint egy építészeti kincsekben gazdag, de összességében mégis szürke és barátságtalan nagyvárosra. Rengeteg gyönyör régi épületet találunk a városban, viszont ha pihenni szeretnénk akkor a szórakozóhelyek és a barátaink vendégszeretete az ami rendelkezésre áll, a szabadban egy-két, az utóbbi években megújult park kivételével nincs lehetőségünk pihenni.

Legalábbis a többség így gondolja. A valóságtól azonban mi sem állhatna távolabb, rengeteg olyan pontja van a városnak ami kifejezetten komoly természeti kincs, rengeteg kikapcsolódási lehetőségtől a kultúrált pikniktől kezdve egészen a sportokig. Lássunk egy összefoglalót ezekről.

Margit sziget

Budapest egyik legjobban ismert és leginkább közkedvelt zöld területe. A sziget számomra egyik legérdekesebb különlegessége a Margit híd hiszen ez az építészetileg egyedülálló munka nem csupán a Duna két partját köti össze egymással hanem a két partot a szigettel is. A monarchia idején rengeteg botanikus kert borította a szigetet, ezekből még ma is maradt nem egy, többek között egy különleges Japán kert. A sziget a szórakozóhelyeiről is ismert, de ezekről majd egy önálló posztban teszünk említést. Rengeteg nyitott zöld terület, különleges hangulat, remek hely mindenkinek aki a hétköznapi rohanásban egy kicsit pihenni szeretne.

margitsziget-3.jpg

Budapesti barlangok

Múlt héten egy önálló posztban emlékeztünk meg a budai és általában a város alatt húzódó barlangrendszerekről. Ami természeti kincsként kifejezetten érdekes az viszont a budai barlangrendszer. Különleges a kiterjedtségében, összetettségében és azért is, mert még mind a mai napig rengeteg feltáratlan része van. Hobbi barlangászoknak is izgalmas, a barlangok számos része látogatható. Rendkívüli természeti érték, igazi kincs a város életében.

molnarjanos_barlang-570x427.jpg

Budai hegyek

Budakeszi, Budaörs, Budapest és még néhány további település területén terül el a mindig gyönyörű budai hegység. A Széll Kálmán tértől könnyen eljuthatunk a fogaskerekű vasút induló állomásához ahonnan könnyen eljuthatunk a Széchényi hegyhez. A budai hegység egésze telis tele van különböző séta és kirándulási útvonalakkal, remek kikapcsolódási lehetőség az egész családnak.

2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás buda budai hegyek természeti kincsek


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestnight.blog.hu/api/trackback/id/tr795738126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása