HTML

Címkefelhő

2013.11.11. 16:03 ExclusiveRent Admin

Közeledik a forralt bor...

forralt bor.jpg

Ugyan az idei tél (sajnos vagy szerencsére, ki-ki ítélje meg maga) meglehetősen sokat várat magára, azért joggal feltételezhetjük, hogy most más napokon belül megérkezik. De lássuk mik az első asszociációink ha szóba kerül a tél. A trivialitásokat hagyjuk is, tudjuk, hogy hideg lesz, és azt is, hogy talán hó is lesz, bár ez utóbbi az elmúlt években sajnos egyre ritkább. Aztán ott a karácsony, a kesztyű, a sál és a sapka, nomeg megintcsak ha van hó akkor a szánkózás is. Persze felmerül a várva várt munkaszünet és még egy sor további kevésbé vagy nagyon is kellemes vonatkozása a leghidegebb évszaknak.

De van egy különleges gasztronómiai vonatkozása is a télnek, ez pedig nem más mint a forralt bor. A forralt bor az egyik személyes kedvencem a télben, az egyetlen baj vele az, hogy elég kevés helyen van igazán jó. De ha az ember szerencsés és talál egy jó forralt boros helyet akkor buli előtt, vásárlás előtt vagy csak úgy, remek program egy gyönyörű nővel vagy helyes pasival, esetleg barátokkal meginni egy jó pohár forralt bort. De hamár szóba került akkor lássuk mi is kell a jó forralt borhoz!

Az valószínűleg nem lesz meglepetés, hogy a bor mellett még egy kis víz is kell hozzá, ám ennél sokkal érdekesebbek az adalék fűszerek. Ez ízlés dolga, de a legtöbben használnak narancsot, fahéjt, cukrot vagy még jobb ha ezt mézzel helyettesítjük. Bor természetesen vörös, lehet édes vagy akár félédes, esetleg száraz. Elengedhetetlen kelléke a télnek, a hangulatnak, a karácsonynak és a téli bulizásoknak is!

Szólj hozzá!

Címkék: buli karácsony bor forralt bor


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestnight.blog.hu/api/trackback/id/tr765626966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása