HTML

Címkefelhő

2013.12.17. 14:09 ExclusiveRent Admin

Taxik a világ körül

796px-PriusTaxi.jpg

Nemrég egy rövid posztban már beszéltünk arról, hogy a világban hol-milyen taxik vannak illetve voltak az elmúlt évtizedekben, most viszont egy megintcsak új sorozatban azokat a taxikat fogjuk bemutatni amiket napjainkban használnak a világ különböző országaiban. A lista természetesen nem teljes de igyekeztünk minden kontinens esetében a leg érdekesebb, leg izgalmasabb taxikat bemutatni. A listát átfutva látszik, hogy nagyon széles a skála, majdhogynem ahány ország annyi taxi és annyi személyszállítási szokás.

A taxik nagyban szórnak mind a választott autómárkában, mind a kötelező vagy egyszerűen csak kialakult taxi külalakban, fényezésben, természetesen az árszínvonalban is, a szolgáltatás színvonalában is és még egy csomó egyéb kissebb-nagyobb eltérés van az egyes országok taxijai között. A listát folyamatosan frissítjük, pontosabban újabb posztokkal folytatjuk.

Albánia

Albániában a taxi egyszerűen "taksi", mind sárga és tele van ragasztgatva mindenféle matricával. A legtöbb taxi E merci, bár nemrég hoztak egy törvényt (ahogy nálunk is), miszerint a taxik nem lehetnek 10 évnél idősebbek. Reméljük ezzel picit javul a taxizás nívója az országban.

Argentína

Argentínában a taxikat nemes egyszerűséggel taxis-nak nevezik, az autók mind feketék, sárga tetővel. Korábban at 504-es Peigeot volt az általános taxi, ma már azonban a Corsa és a Fiat Siene a menő taxi.

Kína

Kínában a VW Jetta a király ha taxiról van szó, legalábbis a taxik java ezzel a típussal fut. A taxizás szinte egyáltalán nincs szabályozva az országban, ez persze nem kevés problémát jelent. Érdekes módon még a legutolsó kis faluban is vannak taxik, nagyon elterjedt a szolgáltatás.

Szólj hozzá!

Címkék: taxi turisztika személyszállítás taxizás taxival a világ körül


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestnight.blog.hu/api/trackback/id/tr365696560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása