HTML

Címkefelhő

2013.12.04. 09:48 ExclusiveRent Admin

Budapest a külföldiek szemével

budapest ejszaka.jpg

Aki van olyan szerencsés (vagy szerencsétlem, megítélés kérdése), hogy Budapesten született vagy egyszerűen csak itt él régóta, annak már szinte unalmasak a város emblematikus pontjai. Már unásig ismerjük a Dunát és a hidakat, a Gellért hegyet, Deák teret és a város összes többi nevezetes pontját. De lássuk, hogy mit is gonoldnak a fővárosról a külföldiek, a túristák, legalábbis egyes isdegenforgalmi websiteok szerint pontosan mi is az amit szinte kötelező itt megnézni!

Amit szinte mindenhol kiemelnek az a vár. A hangulat, az építészeti remekművek és persze a pálinka, bor és egyéb fesztiválok amiket itt rendeznek, mindenképp egy kötelező látnivalóvá teszik a várat. A második gyakran emlegetett látni vagyis tennivaló az egy dunai hajókázáson való részvétel. Mondjuk ez elég egyértelmű, hiszen így valószínűleg szinte semmi sem marad ki a látnivalók közül, láthatjuk a Parlamentet, a Sándor Palotát és még sok egyéb szépségét a városnak.

Az Operaház a lista gyakori következő eleme, hiszen valóan, ez egy világhírű épülete és intézménye a városnak, itt élőknek is kötelező kívül-belül megnézni. Érdekes módon a Fővám téri Vásárcsarnokot is sokan emlegetik, nyilván itt is fontos az épüket maga, de legalább ilyen fontos a gasztronómiai élmény. Sokat emlegetik még természetesen a gyógyfürdőket is, hiszen ezek nélkül nem is lenne a város olyan, amilyen, a Gellért, Lukács és az összes többi fürdő mint érdekes látnivaló. A listát folytatni fogjuk, hiszen szerintem legalábbis érdekes látni azt is, hogy mi az ami egy túristának izgalmas.

Szólj hozzá!

Címkék: turizmus turisztika gyógyfürdő


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestnight.blog.hu/api/trackback/id/tr55675087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása